Ekonomi

Apple yapay zeka destekli sağlık koçu geliştiriyor

Bloomberg kaynakları, Apple’ın egzersiz, diyet ve uyku için kişiselleştirilmiş programlar oluşturmak için Apple Watch verilerini kullanan, Quartz lakaplı yapay zeka tabanlı bir sağlık koçu geliştirdiğini duyurdu.

Yakın vadede ‘Sağlık’ uygulamasını daha kullanışlı hale getirmeyi planlayan Apple, kaynaklara göre nihayet bu yılki iPadOS 17 sürümüyle Sağlığı iPad’e getirdiğini söylüyor. Başka bir güncelleme, gününüzle ilgili soruları yanıtlayarak ruh halinizi izlemenize yardımcı olacaktır. Sağlık uygulamasının miyopluk gibi görme sorunlarını yönetmek için de kullanılacağı düşünülmektedir.

İddialar doğruysa, şirketin bunu 5 Haziran’da WWDC’de duyurması muhtemel. Şirketin uzun zamandır beklenen karma gerçeklik başlığını geliştirici etkinliğinde tanıtması bekleniyor ve söylentiye göre giyilebilir cihaz, sağlıkla ilgili özellikler sunabilir. Fitness+’ın VR versiyonu ve bir meditasyon aracı. Bu ilk başlığın geliştiricileri ve ileri düzey kullanıcıları hedeflemesi amaçlanmıştı, ancak daha uygun fiyatlı bir devam filminin üzerinde çalışıldığına inanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu