Haber

Banka, ünlü futbolculara ‘tefecilik’ suçlaması

Denizbank İstanbul Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan’ın, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera’nın da bulunduğu kişileri 24 gün içinde ABD dolarına yüzde 30 faiz vaad ederek dolandırdığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmada savcılık, banka yönetim kuruluna takipsizlik kararı verdi. 19 Ekim’de Yönetim Kurulu üyeleri kararını verdi.

10Haber’den Temiz Gök’ün haberine göre; Banka, bu takipsizlik kararının ardından harekete geçerek, 25 Ekim’de banka hakkında açıklamalarda bulunan şikayetçi futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Galatasaray’ın eski tercümanı Mert Çetin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. süreç. Banka, Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve banka itibarını zedeleme iddialarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

Bankanın savcılığa sunduğu şikâyet dilekçesinde Selçuk İnan’ın tefeci olduğu ileri sürülerek şu ifadeler kullanıldı:

“Şüpheli Selçuk İnan, vekili Avukat Rezan Epözdemir’in de katıldığı 24/04/2023 tarihli ifadesinde şunları söyledi: “'(…) Alacağın aslı ve elde ettiği kar payı olarak 2.150.000 USD’yi bankaya iade etti. Süreç boyunca fon. Yatırdığım anaparadan 1.535.000 USD alacağım kaldı (…). Şüpheli Selçuk İnan’ın savcılıktaki sözleri ve avukatı Rezan Epözdemir’in savcılığa suç duyurusunda yer verdiği olay, tefecilik suçunun itirafından başka bir anlam taşımıyor. Öncelikle Savcılık olarak dilekçede belirtilen 3.685.000 Dolar’lık fiyatla ilişkisinin Türk Ceza Kanunu’nun 241. maddesindeki düzenleme dikkate alınarak araştırılması gerekmektedir.” (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu