Haber

Bursa İnegöl’de ‘atık jiletler’ ayrı toplanacak

BURSA (İGFA) – İnegöl Belediyesi’nde 2021 yılında uygulanmaya başlayan Kaizen İhale Sistemi meyvelerini vermeye başladı. Şimdiye kadar pek çok öneri hayata geçirilirken, belediye zabıta görevlisi Ömer Şakir Atış’ın atık jilet kutusu önerisi hayata geçirildi.

Yapılan denetimlerde erkek kuaförlerinde jiletlerin çöpe atıldığını gören polis memuru Atış, bu durumun temizlik işçisine ve sokak canlılarına zarar verebileceğini düşünerek, tüm berberlerde farklı şekillerde jiletlerin toplanmasını teklif etti. Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü, Berberler ve Kuaförler Odası iş birliği ile 235 berbere atık jilet kutusu dağıtmaya başladı.

ATIK BIÇAKLAR FARKLI ŞEKİLDE TOPLANACAK

Belediye Başkanı Alper Taban bugün berberleri ziyaret ederek uygulamayı tanıttı ve esnafı bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Berberler Odası Başkanı Erhan Güven’in de katıldığı basın toplantısında konuşan Polis Teşkilat Müdürlüğü Sorumlusu Ömer Şakir Atış arkadaşımız Lider Taban, Kaizen Bid Sistemi’ne teklifte bulunduğunu belirterek, “Tıraş bıçakları sıradan çöplerle karıştırılarak farklı şekilde toplanması daha doğru olur.Tüm erkek kuaförlerimize toplam 235 adet Atık Jilet Kutusu dağıtıyoruz.Tıraş atıkları çöpe atıldığında ne ile karşılaşıyoruz?Öncelikle bu atık temizlik personelimize zarar verebilir. İkincisi çöpleri karıştırırken sokak canlıları telef olabiliyor. Bir de bu işin geri dönüşümü var. Bu atıklar ekonomide geri dönüştürüldüğünde daha pahalı hale geliyor. “Bu taraflarla Atık Jilet Kutusu’nu dağıtıyoruz. berberlerimiz. Tıraş kutuları dolduğunda berber esnafımızın 153 Tahlil Merkezimizi araması yeterlidir. Arkadaşlarımız gelip alacak” dedi.

Önerisi için Emniyet Müdürü Ömer Şakir Atış’a teşekkür eden Balkan Aktaş, “Kaizen ile hem kendimizi geliştiriyoruz hem de kazan-kazan yöntemiyle iyi bir noktaya getiriyoruz” dedi.

Bu arada Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan İtimat, jilet atıklarını bu kutularda toplamaya davet ederek yerel yönetimin liderliğine teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu