Haber

Büyükşehir itfaiyesinden AB Projesi eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ Projesi Programı kapsamında ‘İtfaiye Teşkilatında Yangın Çıkış Nedenlerini Belirlemeye Yönelik İtfaiyeci Mesleki Eğitimi’ düzenlendi.

Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ Projesi Programı kapsamında ‘İtfaiye Teşkilatında Yangın Çıkış Sebeplerini Belirlemeye Yönelik İtfaiyecilerin Mesleki Eğitimi’ proje programı Büyükşehir Belediyesi Hürriyet İtfaiyesinde gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve lojmanın mülkiyetinde düzenlenen eğitime, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, Dışişleri Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç katıldı. , Polonya’dan Seweryn Gutkowski, Agnieszka Wojciechowska, İrlanda. Tony Shevlin, Pete Mc Donnell, Seamus Joyce ve proje ortakları, İrlanda ve Polonya’dan itfaiyeci temsilcileri.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ ANTALYA’NIN GURURU

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin Antalya’nın gururu olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, “Kahramanmaraş ve 10 ilimizde meydana gelen deprem felaketinde itfaiyecilerimizi özverili arama kurtarma çalışmalarından dolayı kutluyorum. Sadece itfaiyecilikte değil, katıldığı tüm harika afetlerde çok başarılı testler verdi. İki yıl önce Manavgat yangınında 80 bin hektar arazi yandı, 23 yerleşim yeri yandı. Kısa bir süre önce Kumluca selini yaşadık ve gruplar her iki afette de çok başarılı çalışmalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, müdahale araçlarından ekipmanlara kadar en son teknolojileri takip ederek insan kaynağı sayısını artırmış ve güncellemiştir.

692 İŞÇİ SAHADA ÇALIŞIYOR

Eğitim programında konuşan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Şefi Ahmet Kısa, proje ortaklarına Antalya İtfaiyesinin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Antalya genelinde toplam 47 istasyonumuz var. Ekibimizi her zaman yeniliyor, gençleştiriyor ve güçlendiriyoruz. Son iki yılda İtfaiye Meslek Yüksekokulu mezunu 225 itfaiyeci göreve başlamış olup, bugün itibariyle 692 işçi ile hizmet vermekteyiz. Şehir genelinde yılda ortalama 13 binden fazla olaya müdahale ediyoruz. İhbar geldiğinde kırsaldaki uzak bölgelere ortalama 9 dakikada, ilçe merkezlerinde ihbarlara 7 dakikadan kısa sürede ulaşıyoruz. Şu anda 171 itfaiye aracıyla bu hizmetleri yürütüyoruz.”

Eğitim kapsamında proje ortakları İrlanda ve Polonya temsilcileri de çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eğitim sonunda yabancı misafirlere Hürriyet Garı’nda bulunan itfaiye araçları ve ekipmanları tanıtılarak bilgi verildi.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

catalpinarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu