Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terörle mücadele ortak deklarasyonuna ilişkin açıklama yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, teröre karşı ortak bildiriye ilişkin, “Bugün CHP’nin bildirisini TBMM Başkanlığı’na sunuyoruz. Saadet, Gelecek, DEVA, Demokrat Parti de kendi bildirilerini sunuyor.” söz konusu.

Partisinin Büyük Millet Meclisi Küme Toplantısı’nda konuşan Özel, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Daha 20 gün önce üst üste alınan şehit haberlerinin acısını yürekler yaşarken, aynı üs bölgesinden aynı yükseklikte 9 askerin şehit haberinin geldiğini hatırlatan Özel, acılı ailelere ve şehit olanlara başsağlığı diledi. Türk Silahlı Kuvvetleri. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Geçtiğimiz ay Pençe Kilit Harekatı bölgesinde 25 askerden 23’ünün şehit olduğunu belirten Özel, her şehit haberinden sonra aynı ritüeli tekrarlayanların “Onları takip etmeye, susmaya, kendilerini hatırlatmaya değil, onları takip etmeye davet ettiğini” söyledi. sorumluluklarını yerine getirmek, onları sorumlu tutmak değil.”

Özel, “Hep şehit haberleri oluyor, ‘tartışmayın’ diyorlar, ‘evlatlarımızın kanı geride kalmayacak’ diyorlar ama çocuklarımızın kanının üstüne çocuklarımızın kanı dökülüyor ve ‘Çocuklarımızın kanı kalmayacak, konuşmayacaksınız…’ Artık konuşacağız, ‘çocuklarımızın kanı kalmayacak’ “Hayır, çocuklarımızın kanı kalmayacak” dökülecek. Bu yüzden konuşuyoruz. Biz buna itiraz ediyoruz.” dedi.

“Sorumluluğu paylaşmadık”

Şehit haberlerinin ardından daha önce bakanları Meclis’e bilgi vermek üzere davet ettiklerini hatırlatan Özel, bakanların bilgi vermeye gelmediğini söyledi. Özel, “‘İşte kağıt kalem, sen de bizimle imzalayacaksın’ dediler. Biz de ‘A4’teki sorumlularla soruları yanıtlamadan görüşmeyeceğiz’ dedik. Biz söyledik ve itiraz ettik.” dedi.

“Hem hesap vermeye çağıran hem de yol gösteren” bir bildiri yayınladıklarını belirten Özel, bildiriye “yokmuş gibi davranıldığını” söyledi. Özel şunları söyledi:

“Geri adım atmadık. Durduğumuz yerde durduk. Sorulara cevap alamadık ama sorumluluğu paylaşmadık. Onlar için terörü kınamanın bir değeri yok. Yanlarında durmanın değeri var.” Onlar için şehitlerimiz gelmesin diye birlik olmak adına hakikati savunmanın bir değeri yok ama onların iktidarını sarsmamanın bir değeri var.” “

Cuma akşamı 9 evin daha ateşe verildiğini ve yine “kınama” talebi geldiğini belirten Özel, “Biz doğrudan ‘Biz orada değiliz, tavrımız değişmeyecek’ dedik. “Dedik. Bakın şimdi ne oluyor? Bugün iki bakan gelmedikleri Meclis’e geliyor, vermedikleri açıklamalar yapıyorlar.” dedi.

“Tam tersi bir durum hepimizi çok üzüyor.”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bildiri yazıp tüm partilere gönderdiğini belirten Özel, bildiriyi imzalayan ve imzalamayan partilerin de bulunduğunu kaydetti. Özgür Özel şöyle devam etti:

“CHP imzalamadı, bu sefer Saadet, Gelecek, DEVA, Demokrat Parti imzalamadı. CHP, Merkez Yönetim Kurulu’nda kendi bildirisini imzalamıştı. Grup başkan yardımcılarımla birlikte imzaladık. Bugün CHP’nin bildirisini sunuyoruz. TBMM Başkanı’na bildiri. Saadet, Gelecek, DEVA, Demokrat Parti de kendi bildirilerini sunuyor. .

AK Parti, MHP ve İYİ Parti de bir bildiri daha sunuyor. Hepsini okuyun, hepsine oy verin. Kim nerede, nasıl duruyor, kim kimin yanında duruyor, bunların hepsinin net olması lazım. Geçmişte ittifak içinde olduğumuz, AK’nin yanlış politikalarına onurlu bir şekilde karşı çıkan, sahadaki üyelerinin iyi niyetine, yurtseverliğine, Cumhuriyetçiliğine, Kemalizmine hep birlikte şahit olduğumuz GÜZEL Partisi’nin, Parti ve MHP de AK Parti’den ayrılarak kendi bildirisini imzalayacak. “Tam tersi bir durum hepimizi çok üzüyor.”

Ezber değişince bazı arkadaşları, “Keşke o imzayı biz atsaydık, ben de gidip onlarla imza atayım” dediler. Özel, “Olduğun yerde kal. Atatürk’ün safında, babanın evinde dur CHP. Gördün mü, zaman seni bir kez daha haklı çıkaracak. ‘Biz Tayyip Bey’i takip etmedik, sanki yanlış mı yaptık?’ “Takılmayacağız, birlikte olacağız, haklı çıkacağız ve sonunda başaracağız.” görüşünü dile getirdi.

“Gelmeyen telefonla gurur duyuyorum”

Özel, Türkiye’de savunma, güvenlik ve dış politika gibi konularda hassas gelişmeler yaşandığında yürütmenin veya yürütmenin başı olan MİT Lideri, Genelkurmay Başkanı’nın ana muhalefet partisine ve partilere bilgi verdiğini söyledi. Parlamento, Kıbrıs Barış Harekatı’nda ise Parlamento. Başbakan Bülent Ecevit’in bilgilendirilmesine örnek verdi. Özel sözlerine şöyle devam etti:

“Yürütmenin başı olarak size verilen sorumluluğu yerine getirirseniz ana muhalefet partisi karşınıza çıkacak ve ‘Biz tek yürek olmanın, birlikte çalışmanın sorumluluğunu hissettik’ diyecektir. Eğer bu gelenekleri terk ederseniz, ‘Bana bilgi verin.’ ‘Sen kimsin, sana bilgi vereceğiz’ dediğimizde. Eğer CHP’nin taleplerini ötekileştiriyorsanız, şehitlerimizin yeniden geldiği bir gecede bazı başkanları arayıp, bazı liderleri aramamaya çalışıyorsanız, devlet adamı olmamışsınız demektir. Bazı çağrıların gelmesi, gelmemesinden daha kötüdür. Gelmeyen telefonla gurur duyuyorum. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak telefonu açtığımda ülkenin çıkarlarını koruyordum. “Bunu tüm seçmene saygı duyarak değil, geleceği düşünerek yapıyor. Siyasi analiz, tasarruf ve taktikler. Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek tahayyülünde yer almamak CHP için bir onurdur.”

“Kararlar askeri olarak alınıyor ve savunuluyor mu?”

CHP’nin Pençe Kilit Harekatı bölgesiyle ilgili daha önce yazılı sorularını yineleyen Özel, Pençe Kilit Harekatı’nda 21 aydır neden hedeflere ulaşılamadığını, aksaklıkların kimlerden kaynaklandığını takip etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Özel, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin cevaplaması gereken asıl nokta şudur: Çetin bir coğrafyada, zorlu kış koşullarında, sınırlarımıza uzak üs bölgelerinde Mehmetçiklerimizin güvenliğinin sağlanamadığı bu süreçte bunlar nelerdir? Kararlar askeri olarak alınıp savunuluyor mu, yoksa bunlar sivilleştirilip orduya mı dayatılıyor?” diye sordu.

(Devam edecek)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu