Ekonomi

“Deprem” ve “Togg” kredisi vaadiyle dolandırıcılık: 25 gözaltı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince yürütülen çalışma ile dolandırıcılık şebekesine yönelik 3 aylık takip sonucunda operasyon başlatıldı.

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara’da çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen kabahat örgütüne eş zamanlı operasyonda, örgütün elebaşı olduğu iddia edilen “Komut” lakaplı kişinin de aralarında bulunduğu 25 şüpheli yakalandı. .

Zanlıların evlerinde yapılan aramada 1 uzun namlulu silah, 8 POS cihazı, 17 cep telefonu, yüklü miktarda döviz ve nakit ele geçirildi.

Deprem kredisi vaadiyle vatandaşların banka hesaplarından para çektiler.

Şüpheliler, internet üzerinden “faizsiz kredi”, “kolay kredi”, “hazır kredi”, “deprem kredisi” adlarıyla tanıtımlar yaparak vatandaşları kandırırken, internet üzerinden form dolduran mağdurlar, polis tarafından arandı. “banka çağrı merkezi”nden kredi onayı bahane edilerek şifreleri ve bilgileri alınmış, hesaplarından para çekildiği tespit edilmiştir.

“Togg’a kredi” yalanı

Şüphelilerin yerli otomobil ‘Togg’a kredi’ reklamı yaptıkları, geçersiz hatlardan kredi talep edenleri arayarak geçersiz ödeme platformu oluşturdukları, şifrelerini alıp vatandaşları mağdur ettikleri belirlendi.

Paravan şirketler kurdular, otellerde toplantılar yaptılar.

Şüphelilerin 8 paravan şirket daha kurup bu şirketler adına bankalardan POS cihazı satın aldıkları, farklı illerdeki otellerde toplantılar düzenleyerek halkı şirket kurmaya ikna ettikleri, çağrı merkezine diksiyon eğitimi ve brifing verdikleri ortaya çıktı. kurbanlarla konuşacak çalışanlar.

Zanlıların hesaplarındaki işlem tutarının toplam 157 milyon 816 bin 232 lira olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan zanlılar Diyarbakır’a getirildi.

Şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu