Sağlık

Diyabetli çocuklar için sensörlü şeker ölçüm cihazı

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından tipili çocuklar için ilk etapta toplam 1000 adet kola takılı şeker ölçer dağıtacaklarını açıkladı. Bölgede -1 diyabet.

Türkiye’nin iki büyük deprem felaketi yaşadığını ve yaraları sarmaya çalıştıklarını kaydeden Bakan Yanık, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini hızlı bir şekilde karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda Bakan Yanık, cihazların beyin sarsıntısı bölgesinde bulunan tip-1 diyabetli çocuklara ulaştırılması için devlet ve üniversite hastanelerinin çocuk endokrin bölümleriyle hızla iletişime geçtiklerini ifade etti. Cihazlar bölgeye ulaştığında pazartesi günü dağıtımını yapacağız” dedi. söz konusu.

Bu süreci birlik ve beraberlik duygusuyla atlatacaklarını kaydeden Bakan Yanık, “Bu doğrultuda bakanlık olarak tip 1 diyabetli çocuklarımız için toplam 1000 adet sensörlü kola takılan şeker ölçer dağıtacağız. 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede. Kalan 208 cihazı ise deprem bölgesinden ve tahliye edilen illerdeki depremzede tip 1 diyabetli çocuklardan gelen talepler için kullanacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu