Haber

Giresun Uluslararası Havalimanı’nda Acil Durum ve Yangın Tatbikatı Yapıldı

Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’nda ‘Acil Durum ve Yangın’ tatbikatı nefes kesti. Senaryo gereği denize acil iniş yapan uçağa ekipler, gövdesinden ateş açarak müdahale etti.

Dünyanın 3’üncü, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ise deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı’nda ‘Acil Durum ve Ateşli Yangın’ tatbikatı yapıldı. Tatbikata Ordu İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ordu İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, havalimanı Uçak Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) ekiplerinin yanı sıra itfaiye ve sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 110 kişi katıldı.

Gövde yangını çıkan bir uçağın tatbikat senaryosu gereği denize acil iniş yapması gerektiğinden, sal üzerine yerleştirilen tavalarda denizde atık bırakmayacak şekilde ateş yakıldı. Yine senaryo gereği 12 yolcu ve 3 mürettebatı taşıyan özel uçağın düşmesi sonucu hayatta kalan 12 kişi suda canlı olarak kurtarılmayı bekledi. Olaya ilk müdahale ARFF grubuna ait kurtarma botu tarafından yapıldı. Yangın, teknedeki motopomptan deniz suyu kullanılarak söndürülürken, teknede bulunan yüzer can sallarından biri suya düşürülerek açıldı ve hayatta kalan 11 kişi bu can salına alındı. 1 kişinin açıkta sürüklendiği, 3 kişinin de boğulduğu bilgisi üzerine, boğulan kazazedeler için dalgıç gruplarından, açıkta sürüklenen mağdurlar için ise Sahil Güvenlik gruplarından yardım istendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Ordu Deniz Limanı Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik dalgıç ekipleri, diğer 3 noktada 3 temsilci kuruluşa ulaşarak sudan çıkarırken, açık havaya sürüklenen mağdurun yeri Sahil Güvenlik helikopteri ile tespit edildi. kurtarma işlemi gerçekleştirildi. Senaryoya göre, yaralıların havalimanı tekne iskelesi kapısında oluşturulan triyaj alanında sağlık ekiplerine teslim edilmesinin ardından tatbikat sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu