Haber

Kahramanmaraşlı depremzede: Sütçü İmam’ın çocukları bu günleri atlatacak

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde misafir edilen depremzedelerden Vahit Akar (51), “Canımız gitti, acımız taze. Ama Hatay gitti. Binlerce yıllık kültür, tarih gitti. Bir daha gelir mi bilmiyorum” dedi Kahramanmaraşlı Ümit Bozbayır (24). “Kahramanmaraş çadırkente döndü, ‘Kahraman’ oldu. Binlerce canımızı kaybettik, acımız büyük. Sütçü İmam’ın çocukları bu günleri yaşayacak.”

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde yıkıma neden oldu. 38 binden fazla insanın hayatını kaybettiği bölgeden 200 binden fazla depremzede tahliye edildi. 100 binden fazla depremzede Antalya’ya getirilerek otel, pansiyon, apartman, devlet misafirhaneleri ve KYK yurtlarına yerleştirildi.

KAPANAN ÇOK OTEL TEKRAR AÇILDI Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 8 Şubat’ta Manavgat’ta otel sahipleri ve yöneticileriyle görüşmesinin ardından kapatılan çok sayıda otel açıldı. Planlama dışında acil açılan otellerde izinli çalışanlar çalıştırılarak yataklar başta olmak üzere oteldeki eksiklikler tamamlandı. Manavgat’ta otele yerleştirilen Vahit Akar, Hatay’da beyin sarsıntısına yakalandığını söyledi. 3 kızı ve 4 çocuğu olduğunu belirten Akar, hayatında böyle bir felaket görmediğini belirterek, “Kaldığımız bina 3 katlı. Babam zemin katta, abim üst kattaydı. orta katta ben üst katta oturuyordum sarsarak uyandım hemen eşimle kalkıp çocuklarımızın yanına gittik eşim 2 çocuğumu aldı 2 tanesini ben götürdüm almaya çalıştık biz aşağı inerken kardeşim ve yeğenlerim dışarı çıktılar ‘Ağabeyim su deposunun üzerine düşerek hayatını kaybetti.’ Tam inerken yukarıdan su deposu geldi üzerlerine düştü yanlarına gittiğimde abim ölmüştü 112yi aradık mümkün olmadı kendi arabamıza bindirdim yanımızda hastane vardı ev ben gidince yıkıldı.devlet hastanesine gittik o da yıkıldı.şehir hastanesine gitmek istedik ama trafik çok yoğundu.babam yolda vefaat etti yetişemeden. şehir hastanesi” dedi. Akar, depremde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Canımız gitti, acımız çok taze. Ama Hatay gitti. Binlerce yıllık kültür, tarih gitti. Gelecek mi bilmiyorum. tekrar geri.Çocukluğuma ait tüm anılarım ve mekanlarım tamamen yok oldu.Türkiye’de deprem olduğu kabul edilmeli.Ondan sonra yeni yapılan evlerde çelik kafeslerde deprem alanları oluşturulmalı.Malzeme ve malzemeyi içinde bulundurmalı. 1 hafta 10 gün.Ülke olarak düşünmeliyiz.” Deprem sonrası evlerinin hasar gördüğünü ve giremediklerini belirten Akar, “Çocuklar da uyuyamadı. Psikolojik olarak çok zor bir dönemdeyiz. Manavgat’a geldik. Otel yönetimi ve tüm personel sayesinde çok teşekkür ederiz. bizi bir kardeş gibi, aile gibi kabul ettiler, rahat etmemiz için ellerinden geleni yaptılar, kendilerine teşekkür ediyorum.” Bozbayır, depremin olduğu gece uyuyamadığını belirterek, “Sarsıntı başlayınca eşimi ve çocuklarımı alıp koltuklara geçtik. Onlara bir zarar gelmesin diye üzerlerine kapandım. Ben ise ne zaman duracak diye avizeye bakıyordum, bana 15 dakika gibi geldi.” derece idi. Manavgat’tan mahalleye yardım getirdiler. Hava çok soğuk diye çocuklarım bizi götürebilir mi dedim, geldik.”Kahraman’ oldu. Depremzedelerin konulduğu otelin müdürü, fiilen 12 aydır açık olan otelde depremden birkaç gün önce kısmi tadilat çalışmalarına başladıklarını söyledi.Arıtamer, deprem sabahı toplantı yaptıklarını anlattı. günü bölgeye gelen depremzedeleri misafir etmenin hem milli hem de insani bir görev olduğunu sözlerine ekledi.

Misafir ağırlayan diğer otelin yöneticilerinden Ahmet Eryılmaz, deprem öncesi otelin kapalı olduğunu ve işçinin tatilde olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Manavgat’ta katıldığı toplantıda alınan kararın ardından oteli açtıklarını ve izinli olan çalışanı geri çağırdıklarını söyleyen Eryılmaz, depremzedeler için toplam 200 oda tahsis ettiklerini sözlerine ekledi.

haberbalcova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu