Haber

Osmangazi Meydanı kapılarını basın mensuplarına açtı

Osmangazi Meydanı kapılarını basın mensuplarına açtı

BURSA – Osmangazi Belediyesi’nin kentsel tasarım projesi kapsamında Bursa’ya kazandırdığı Osmangazi Meydanı açılışı için gün sayarken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentin yeni buluşma noktasında basın mensuplarını ağırladı. Başkan Dündar, ilk etabı önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan meydanın kentin yeni sosyal yaşam alanı olacağını belirtti.

Bursa’nın merkezinde çöken 100’den fazla binanın kamulaştırılmasıyla elde edilen 37 bin metrekarelik alan üzerine yapılan Osmangazi Meydanı, birçok farklı işlevi içinde barındırıyor. Vizyon projesi, yerin 24 metre altında özellikle 2000 araçlık otoparkıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Mahallesi’ndeki yüklü araç yoğunluğunu azaltarak şehir içi trafiği rahatlatacak.

Yerin 24 metre altında 2.000 araçlık otopark

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte basın mensuplarına Bursa’nın yıllardır ihtiyaç duyduğu meydanı gezdirdi. Kamulaştırma, hafriyat ve inşaat çalışmalarıyla yoğun bir üretimin yaşandığı meydanın inşaatında artık sona gelindiğini belirten Başkan Dündar, dev meydanın 2 bin araçlık otoparkıyla şehre vizyon kazandıracağının altını çizdi. , meydan, cami ve sosyal alanlar.

Osmangazi Meydanı’nın bulunduğu konumun imar planlarında 5 emsali bulunan ticari alan olarak Bursa’nın en yoğun ve hareketli noktası olduğunu vurgulayan Lider Dündar, “Bu bölge aynı zamanda geçiş noktası olarak da önemli. Bu değerli bölgeye yapılacak proje için etüt yaptığımızda büyük bir çoğunlukla meydan projesi öne çıktı.Bu yönde çalışmalarımızı başlattık.Bu bölgenin kamulaştırılması için 200 milyon TL ödedik, O dönemin kurallarıyla. Yıkılan bölgede 105 binayı kamulaştırdık. Kentin geleceği böyle bir konumun adını taşıyor. Çok fonksiyonlu bir projeyi hayata geçirdik” dedi.

“Kentin gelişimine ve dönüşümüne katkı sağlayacak”

Projenin ilk etabının tamamlandığını ve kısa süre içinde hizmete açılacağını kaydeden Başkan Dündar, “İkinci etabın kamulaştırma çalışmalarında da son aşamaya gelindi. İkinci etabın projesi hayata geçecek. Osmangazi Meydanı tamamen vatandaş odaklı bir proje olarak ortaya çıktı.Bölgeye gelen vatandaşlarımız araçlarını buraya park ederek yürüyerek çarşıya ve şehir merkezine gidebilecekler.Meydana çatı sistemi uyguladık. vatandaşlarımızın güneşten ve yağmurdan korunabilecekleri bölüm. Klasik Bursa revaklarının çağdaş çizgisini buraya yansıttık.Bu bir kentsel dönüşüm çalışması.Bursamızın yıllardır harabe halinde olan bölgesi.” şehre yeni bir işlev kazandırarak gelişimine katkı sağlayacak bir proje. Tarihi şehir ile eski şehri bütünleştiren bir projeyi hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Bu proje aynı zamanda diğer yaşlılık ve depresyon alanlarında da öncü olacaktır. Şehrimize değer katıyoruz, takipte kalın.” ifadelerini kullandı.

haber-osmaneli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu