Haber

SGK İlaçta Kolaylık Sağlanan: Eczanelerde 484 Kodu Nedir? 484 Kodu ile İlaç Nasıl Alınır?

6 Şubat Pazartesi günü Gölcük depreminden sonra ülkemizde en yıkıcı afet yaşandı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler ağır yıkıma neden oldu. 10 ilde binlerce binanın yıkıldığı depremde 7 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce vatandaş da evini kaybetti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eczaneler için özel bir tanım yaptı. İhtiyacı olan vatandaşların ilaca ulaşımı kolaylaştırıldı. 484 kodu ile ilaçlar eczanelerden kolaylıkla temin edilebilmektedir. Eczanelerde 484 kodu nedir? 484 kodu ile reçete yazdırılabilir mi? 484 kodu ile ila nasıl satın alınır?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki sarsıntılar korkunç bir faciaya neden oldu. 10 ili etkileyen depremin ardından 4. seviye alarm verildi.

38 bin 224 vatandaşımızın yaralandığı afet bölgesinde arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Olumsuz hava koşullarıyla boğuşan arama kurtarma ekipleri zaman zaman ‘Sesimi duyan var mı?’ sorusuyla enkaz altında kalan vatandaşlardan ses çıkarmaya çalışıyor.

Tüm Türkiye’nin birleştiği afette evlerini kaybeden depremzedeler kurulan çadırlara yönlendiriliyor.

Deprem nedeniyle binlerce çocuk, genç ve yaşlı vatandaş ilaçlarını kaybetti. Bu olayların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bölgeye ilaç temin etti.

Eczanelerde 484 Kodu Nedir? 484 Kodu ile İlaç Nasıl Alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), afet bölgesi ilan edilen yerlerdeki eczaneler için özel bir tanım yaptı. Eczaneler 484 kodu ile reçete yazabilmektedir. TC kimlik numarası ile eczaneye başvuran tüm vatandaşlar ilaçlarını hızlı bir şekilde temin edebilmektedir.

habergolpazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu