Haber

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov istifa etti

Dün akşam Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelensky tarafından görevden alınan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, istifasını Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefanchuk’a sunduğunu duyurdu.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifasını sunduğunu belirterek, “İstifa mektubumu Ukrayna Verkhovna Rada Başkanı Ruslan Stefanchuk’a sundum. Ukrayna halkına hizmet etmek ve Ukrayna için çalışmak için. Ukrayna ordusunun son 22 ayı, Ukrayna’nın modern tarihinin en zor dönemiydi. Bu benim için bir onurdu” dedi.

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski, akşam saatlerinde millete hitaben yaptığı günlük konuşmasında, “Şimdi ana hatlarını açıklamak istiyorum. Ukrayna Savunma Bakanı’nı değiştirmeye karar verdim. Oleksii Reznikov, tam kapsamlı bir savaş yaşadı. 550 günden fazla sürdü. Hem bakanlığın hem de ordunun yeni yaklaşımlara ihtiyacı vardı. “Ben onun halkla başka etkileşim biçimlerine ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Artık bakanlığa Rüstem Umerov liderlik etmeli. Ukrayna Rada’sı onu iyi tanıyor ve Bay Umerov’un daha fazla tanıtılmasına gerek yok. Parlamentonun bu adayı desteklemesini bekliyorum.” Zelenski, kararın bu hafta parlamentoya sunulacağını söyledi.

akkus-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu