Ekonomi

Zincir marketler boykot ediliyor! Marketten daha pahalıya alıp fotoğrafını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili “Üretimde maliyet enflasyonu var. Maliyet enflasyonuna odaklanmadığımız sürece bu konuşmalar spekülatiftir” açıklamasına ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “FETÖ” imasına yanıt vererek, “Ülkenin güzel insanları. bu ülkenin yalanlarınıza karşı hiçbir şeyi yoktur.BİM Murahhas Üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa etti.

“OLAĞANÜSTÜ FİYATLAR OLAN ALIŞVERİŞ MARKETLERİ KAPALI OLACAK”

Tartışmaların dozu her geçen gün artarken, MHP Küme Başkan Yardımcısı Erkan Akçay fahiş fiyat uygulayan piyasaların kapatılmasına davette bulundu. Akçay, “Cezalar onları iyileştirmedi. Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, bunlar kamuoyuna açıklanmalı. Fahiş fiyat uygulamaya devam ederse firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibinin ceza aldığı sektörde faaliyet göstermesi yasaklanmalıdır.”

PAZAR YERİNE DAHA DEĞERLİ OLAN ZİNCİR PAZAR TERCİH EDİLMİŞTİR

Boykot çağrılarının ardından vatandaşlar harekete geçti. Bazı vatandaşlar zincir marketler yerine mahalle bakkalından alışveriş yapmaya başladı. Sosyal medyaya düşen bir görüntüde, ünlü bir zincir markette 14,75 TL’den satılan süt yerine bir vatandaşın mahalle bakkalından 18,50 kuruşa süt aldığı görüldü.

“Tabi ki bakkaldan alacağım”

Vatandaşın videosunda, “Geldik boykot var dediler ama alışveriş için değil. Evdeki çocuklar süt istedi ama bakkaldan almam tabi. Markette süt 14.75. Burada tabii ki A101 var ama ona girmeyeceğim, manavdan süt alıp çöpe atacağım.” İnsan insandır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu