Ekonomi

ABD TÜFE verileri öncesinde Bitcoin için bekleyiş devam ediyor

Investing.com – BitcoinKüresel piyasaların odaklandığı ABD TÜFEVerilerin açıklanacağı haftaya düşüş ivmesini artırarak başlarken, günün ilk saatlerinde 36.200 dolar seviyesine kadar geriledi.

Yatırımcılar kritik enflasyon verisi öncesi temkinli davranırken, dünkü fiyat hareketi TÜFE’nin beklentileri aşabileceği senaryosunun fiyatlandığını gösterdi. Bugün TSİ 16.30’da açıklanacak yıllık enflasyon verisinin beklentisi ise 3,3’e düşecek. %. Geçtiğimiz ay Eylül ayı enflasyonu %3,7 olarak açıklanırken önceki aya göre istikrarlı kalarak beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşti. Buna göre özellikle kurumsal yatırımcıların Ekim ayında enflasyonun beklentileri karşılayamayacağı endişesiyle risk iştahını bir miktar azaltması dikkat çekti.

ABD’de enflasyon haziran ayında yüzde 3’e gerilerken ve sonraki aylarda kısmi yükseliş kaydederken, bu ay düşüş eğilimine dönmesi yatırımcıların riskli piyasalarda talebini artırmasına neden olabilir. Ancak enflasyon beklentilerin üzerinde seyrediyor Fed’in faizAyrıca enstrümanın tekrar aktif hale gelme ihtimalini artıracağından Bitcoin gibi riskli piyasa ürünlerine olan talebin azalmasına da neden olabilir.

Ayrıca Bitcoin grafiğine bakıldığında hafta sonu kripto paralara olan talebin gözle görülür şekilde azaldığı görülüyor. Blockchain verileri, son birkaç günde kurumsal yatırımcıların kripto borsalarına aktardığı varlıklarda artışa işaret ederken, Bitcoin de bu süreçte yaklaşık %3’lük bir düşüşle 37.000 dolar bandındaki konumundan bir miktar ivme kaybetti.

Sonuç olarak son günlerde yaşanan fiyat hareketleri ve Blockchain verileri, yatırımcıların TÜFE verileri öncesinde temkinli bir duruş sergilediğini ve Bitcoin’de bekleme aşamasına girdiğini gösteriyor. Dolayısıyla enflasyon verilerinin beklentilerin dahilinde veya altında kalması Bitcoin’de hızlı bir toparlanmaya neden olabilir. Bu, Bitcoin’in geçen hafta geri döndüğü 38.000 dolar bandına yerleşmesi için önemli bir tetikleyici olacak.

ispirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu