Haber

ABD’de şiddetli fırtına: 2 ölü, 1,1 milyon ev elektriksiz

– ABD’de şiddetli fırtına: 2 ölü

Ülkenin doğusunda 1,1 milyon ev elektriksiz kaldı

WASHINGTON – ABD’nin doğu eyaletlerinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken, 1.1 milyon evde elektrik kesintisi yaşandı.

ABD’nin doğusundaki eyaletlerde şiddetli fırtına ve hortum etkili oldu. ABD Ulusal Hava Durumu’ndan yapılan açıklamada, hortumun başkent Washington DC ve bölge eyaletlerde saat 21.00’e kadar etkili olacağı belirtildi. Fırtınaların ardından meydana gelen hortumun 29,5 milyondan fazla insanı etkilediği yapılan açıklamada, hortumun Tennessee’den New York’a kadar yaklaşık 10 eyalette etkili olacağı belirtildi. Özel bir hava servisi fırtınalar hakkında “Büyük dolu, güçlü kasırgalar ve kuvvetli rüzgarlar önemli bir hasar ve yıkım tehdidi oluşturuyor.”

Alabama, Georgia, South Carolina, North Carolina, Maryland, Delaware, New Jersey, Pennsylvania, Tennessee, West Virginia ve Virginia eyaletlerinde fırtına nedeniyle dün 2 bin 600 uçuş iptal edildi. 7.900 uçuş. ertelenen.

2 kişi öldü

Güney Karolina’nın Anderson ilçesinde 15 yaşındaki bir erkek çocuğun şiddetli fırtına nedeniyle devrilen bir ağacın altında kalarak, Alabama’nın Florence kentinde ise 28 yaşındaki bir kişinin yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu