Ekonomi

ASO Başkanı Ardıç: “2022’yi pozitif büyüme ile kapatmak önemli”

2022 yılının tamamına ve yılın son çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendiren Ankara Sanayi Odası (ASO) Lideri Seyit Ardıç, belirsizliğin ve risk algısının yüksek olduğu bir dönemde olumlu bir büyüme performansı sergilemenin değerli olduğunu vurguladı. Ardıç, sektörün büyümeye katkısını sürdürebilmesi için firmaların kar etmesi gerektiğini ve bunun için desteklenmesi gerektiğini belirtti.

ASO Lideri Seyit Ardıç, 2022 yılının tamamına ve yılın son çeyreğine ilişkin büyüme bilgilerini değerlendirdiği bir açıklama yaptı. Ardıç, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıl içerisinde tedarik zincirindeki aksamalar, lojistik maliyetlerin artması, hammadde temini ve üretime kanalize edilmesinde yaşanan sorunlara rağmen endüstriyel üretim güçlü bir performans gösterdi.

Ayrıca büyümenin topluma yansıması da çok değerli. Burada büyümenin kalitesi ön plana çıkıyor. Geçen yıl cari fiyatlarla Gayri Safi Katma Değer içinde işgücü ödemelerinin payı yüzde 30,1 iken bu oranın 2022’de yüzde 26,5’e gerilemiş olması, gelir açısından dikkate alınması gereken çok önemli bir konu olarak görülmelidir. adalet.

Önümüzdeki dönemde iç tüketime dayalı bir büyüme performansı ön plana çıkacaktır. Deprem bölgesinin toparlanması ve buna bağlı üretim için yapılacak harcamalarla bazı kesimlerde büyüme beklense de depremin etkisiyle üretimde meydana gelen kayıpların büyümede ivme kaybı olasılığını artıracağını söyleyebiliriz. .

Öte yandan 2023 yılının üçüncü ve dördüncü çeyreğinde ekonomide bir durgunluk yaşanması riski de göz ardı edilmemelidir.

Ülke ekonomisinin mevcut olumsuz konjonktürü geride bırakarak sürdürülebilir büyüme yoluna girebilmesi için; Üreten ve katma değer yaratan bir yapıya dönüşmeli.” – ANKARA

haber-yesilhisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu