Haber

Cezaevinden çarşafla kaçan mafya lideri yakalandı

Şubat 2023’te İtalya’daki hapishaneden firar eden mafya lideri Marco Raduano, Fransa’da yakalandı. İtalya’nın Sardinya Hapishanesi’nin yüksek güvenlikli bölümünde tutulan Raduano, çarşafları kullanarak hapishaneden kaçmayı başardı. Her iki ülkeden yetkililer de Raduano’nun Fransa’da yakalandığı bilgisini doğruladı.

The Guardian’ın haberine göre Korsika Adası’ndaki Bastia’da gözaltına alınan Raduano, Europol’ün ‘en çok aranan suçlular’ listesinde ‘tehlikeli’ kategorisinde yer aldı. Geçen yıl uç uca iliştirdiği çarşaflarla cezaevinden firar eden 40 yaşındaki mafya liderinin ‘suç ortağı’ da gözaltına alındı. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Troiano’nun da İspanya’nın Granada kentinde yakalandığını duyurdu.

24 YILLIK HAPİS CEZASI İDAM EDİLDİ

Foggia merkezli ‘beşinci mafya’ çatısı altında faaliyet gösteren Gargano klanının lideri Raduano, organize suç, uyuşturucu kaçakçılığı ve yasa dışı silah bulundurmanın da aralarında bulunduğu bir dizi suçtan 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Europol ayrıca Raduano’nun cinayet işlediğini, uyuşturucu kaçakçılığı ve gasp suçlarına bulaştığını da bildirdi. Foggia’daki mafyanın yalnızca Gargano bölgesinde 360’tan fazla insanı öldürdüğü düşünülüyor. Bu cinayetlerin yüzde 80’i henüz aydınlatılamadı.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu