Haber

Gazeteci Metin Cihan: Türkiye’den İsrail’e 259 gemi gitti, sözde Filistin’i destekliyoruz ama gerçekte İsrail’i destekliyoruz

İsrail-Filistin çatışması ve Gazze’ye yönelik saldırılar nedeniyle İsrail markalarına boykot çağrıları ve bazı zincir mağazalara yönelik saldırılar sürüyor. Bu davetlere iktidar partisi tarafından yanıt verilmezken gazeteci Metin Cihan, Türkiye-İsrail ticari ilişkilerine ilişkin çarpıcı veriler paylaştı.

İSRAİL’E 253 GEMİ GİTTİ

Cihan, dünya çapındaki gemi trafiğini içeren Marinetraffic’te kaydedilen veriler doğrultusunda Türkiye’den İsrail’e malzeme taşıyan gemileri sıraladı. Edinilen bilgiye göre, çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana Türkiye’den İsrail limanlarına toplam 253 gemi gitti. Türkiye’den İsrail’e günlük malzeme taşıyan gemi sayısı 7’dir.

‘BİZ FİLİSTİN’İ DESTEKLİYORUZ AMA GERÇEKTE İSRAİL’İ DESTEKLİYORUZ’

Metin Cihan, paylaşımında, “İsrail katliamı devam ederken Türkiye’den İsrail’e giden gemileri listelemiştim. Hepsini sığdırmak mümkün olmadı. Üstelik bu tablonun ekran görüntüsünü alırken bile yenileri geliyor. Biz sözde Filistin’i destekliyoruz ama gerçekte İsrail’i destekliyoruz.” .


‘DÜN 8 GEMİ DAHA HAZIRLANDI’

Cihan konuyla ilgili başka bir paylaşımında şunları söyledi:

“#StopShipmentToIsrael davetiyeleri bir işe yaramıyor. Şimdi baktım, daha dün 8 gemi daha yola çıktı (liste ektedir). Saldırılar başladığından bu yana toplam sayı 259. Vatandaşlar içtikleri kahveyi sayarken, gemiler dolusu lojistik sağlanıyor. Ülkemizden İsrail’e her gün. Bu listede, henüz İsrail’e ulaşmamış (şu anda yolda veya yola çıkmaya hazırlanan) son gönderileri görüyorsunuz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu