Haber

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un Güney Kore Hamlesi Dünyanın Gündemi Oldu!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, parlamentodaki son toplantısında Güney Kore’yi ‘değişmez baş düşman’ ilan etmiş ve anayasaya bu şekilde dahil edilmesini talep etmişti. Detaylar içerikte!

Kaynak:https://tr.euronews.com/2024/01/16/ki…

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bugün Güney Kore hakkında çok konuşulan bir açıklama yaptı. Yüksek Halk Meclisi’nin 10. oturumunda konuşan Kim, Kuzey Kore ile Güney Kore’nin birleşmesinin artık mümkün olmadığını belirtti.

Kuzey Kore lideri Kim bununla da yetinmedi ve parlamentodan anayasanın yeniden yazılmasını talep etti. Güney Kore’yi “değişmez baş düşman” olarak ilan etti ve anayasaya dahil edilmesini istedi.

Euronews’e göre Kim, birleşme yönünde çalışan tüm devlet kurumlarını kapattı. Buna göre, Güney Kore ile ilişkileri yöneten Barışçıl Birleşme Komitesi, Ulusal Ekonomik İşbirliği Ofisi ve Uluslararası Turizm İdaresi artık faaliyet göstermeyecek.

Kim’in böyle bir karar almasının temel nedeni Güney Kore’nin ABD ile stratejik bağlantılar kurmasıdır. Çünkü Güney Kore yarımadada ABD ile ortak askeri tatbikatlar düzenliyor.

Kim’e göre yalnızca Güney Kore’nin bu askeri saldırıları adayı bir savaş alanına çeviriyor. Ancak Kuzey Kore yerinde durmuyor. Basında çıkan haberlere göre Kuzey Kore, Rusya ile askeri ilişkilerini yoğunlaştırıyor ve hatta hipersonik hareket kabiliyetine sahip savaş başlığıyla donatılmış balistik füzeleri bile test ediyor.

Güney Kore ise Kuzey Kore’nin bu hamlesini “doğrudan provokasyon” olarak nitelendiriyor. Son gelişmelere bakılırsa Koreler arası kutuplaşma artıyor. Her iki ülke de adadaki askeri varlığını artırmaya çalışıyor. Ukrayna savaşı, İsrail-Hamas çatışması ve Yemen’deki olaylarla birlikte buradan bir savaş cephesi açılırsa dünya şaşırmaz.

haberkorgun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu