Yaşam

TikTok’ta ‘kanserim’ diyen fenomene dolandırıcılık cezası

ABD’de takipçilerini kanser olduğunu söyleyerek aldatan sosyal medya fenomenine 10 yıl ertelenmiş hapis ve 39 bin dolar tazminat cezası verildi. Iowa eyaletinden 20 yaşındaki Madison Russo, kemoterapi görüntüleri olduğunu söylediği fotoğrafları TikTok’ta paylaştı. Russo için bağış kampanyası başlatıldı ve yaklaşık 40 bin dolar toplandı.

Yargıç John Telleen Cuma günkü duruşmada, “Bu program aracılığıyla arkadaşlarınızı, ailenizi, topluluğunuzu, diğer kanser kurbanlarını, hayır kurumlarını ve sözde trajik öykünüzle motive olan yabancıları, size destek olmak için para bağışlamaları konusunda kandırdınız.” dedi.

‘RUHUM ŞOK OLDU’ DEDİ

Russo, Ekim 2022’de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada kendisine pankreas kanseri teşhisi konulduğunu duyurmuştu. North Scott Press adlı yerel gazeteye yaptığı açıklamada, “Ruhumun sarsıldığını ve şu anda her şeyin belirsiz olduğunu hissediyorum” dedi. Doktorların kendisine 5 yıl ömrünün kaldığını söylediğini iddia eden Russo, “Üniversiteden mezun olacağım, evleneceğim ya da anne olacağım günü görecek kadar yaşar mıyım bilmiyorum. “Bu arada ben de savaşacağım” dedi. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu