Haber

Trabzon Üniversitesi 6 Şubat Depremleri Konulu Panel Düzenledi

6 Şubat depreminin birinci yıldönümünde Trabzon Üniversitesi tarafından “Afet Yönetimi Açısından 6 Şubat Depremleri” konulu panel ve anma etkinliği düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem bilincini artırmak amacıyla Trabzon Üniversitesi Mahmut Göloğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Aziz Yıldırım, Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, akademisyenler, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmaları öncesinde İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Kurukız Kur’an-ı Kerim okudu.

Vali Yıldırım konuşmasında, depremlerin toplumlarda derin iz bırakan afetler arasında yer aldığını vurgulayarak, “Depremden korunmanın afet yönetimi açısından değerlendirilmesi çok önemli. Kayıp insanlarımızı özlemle, acıyla anarken bu programlar da devam ediyor. Gelecekte aynı acıları tekrar yaşamamak adına görevlerimizi hatırlatmamızda fayda olacaktır.” dedi.

Türk milletinin birlik ve beraberlik duygusu çok güçlü bir toplum olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

“Duygusal davranış tarzlarımız var. Ancak bu olumlu özelliğimize rağmen rasyonellik yönümüz zayıf. Gelecekteki felaketlerin yol açabileceği zararları ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için önlemler konusunda sağlıklı bir sentez yapmamız gerekiyor. Önleyecek veya en azından azaltacaktır. Gelecekte olası kayıplar olabilir. İlerleyen süreçte bu tür panellere alanında uzman arkadaşlarımız da katılabilecektir.” “Bizi afetlere daha güçlü hazırlayacağına inanıyoruz. Rektörümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milletimize afetsiz günler diliyorum.”

Rektör Aşıkkutlu, deprem felaketinde 3’ü eski mezun, 3’ü mevcut olmak üzere 6 öğrenciyi kaybettiklerini belirterek, Cumhuriyet’in 2. yüzyılında yeni depremlerde acı kayıplar yaşamak istemediklerini söyledi. uzaya adım attı.

Alınması gereken tedbirlerin ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Aşıkkutlu, “Günümüzde çevre ve iklim kurallarındaki bariz değişiklikler nedeniyle tüm dünya deprem ve doğal afetlerle yaşamayı öğrenmeye çalışıyor. Ülke olarak yapamayız. kendimizi bunun dışında bırakırsak alınması gereken önlemleri ihmal edemeyiz. Çabasız niyet güven değil samimiyetsizliktir. Her türlü olumsuzluğa karşı eğitici, teknik, hukuki ve yapısal tedbirlerle birlikte bilinçli, birlikte hareket etmek zorundayız. Afetler, her zaman toplumsal hassasiyetle olur.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından öğretim üyeleri, “Depreme hazırlık, kişisel ve sosyal stratejiler” ile “Deprem sonrası travmatik yas ve başa çıkma stratejileri” konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Program, panele katılan ve emeği geçen akademisyenlere teşekkür plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.

evcilerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu