Haber

Zonguldak’ta sevgilisiyle tartıştığı eski erkek arkadaşını öldüren mühendis 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ZONGULDAK’ta, trafikte farklı araçlarla seyir halindeyken kız arkadaşının eski erkek arkadaşı Ali O.’yu (38) tabancayla yaralayan ve arkadaşı Serkan Albayoğlu’nu (42) öldüren tutuklu sanık mühendis Cihan Yurtbay (64), ‘ Kasten öldürmek’ ve ‘Öldürmeye çalışmak’. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi suçlarından 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yurtbay’ın azmettirme suçundan yargılanan sevgilisi Aygün A. beraat etti. Öldürülen Albayoğlu’nun eşi Halime Albayoğlu, “Bu cezayı kabul etmiyorum, müebbet hapis istiyorum. Adalet istiyorum, hak ettiği cezayı versin” dedi. söz konusu.

Olay, geçen yıl 24 Haziran Perşembe günü Çaycuma ilçesinde meydana geldi. Aygün A., sevgilisi Cihan Yurtbay ile birlikte seyir halindeyken camdan sarkarak diğer araçta bulunan eski sevgilisi Ali O. ve arkadaşı Serkan Albayoğlu’na küfür ve hakaretlerde bulundu. Daha sonra taraflar araçlardan inerek kavga etti. Aygün A. kaçtı ve Yurtbay yumruk darbeleriyle yaralandı. Cihan Yurtbay, kavga sırasında arabasından tabancasını alarak Serkan Albayoğlu ve Ali O. Albayoğlu’na ateş etti. 2 kurşun isabet eden Albayoğlu öldü, Ali O. 4 yerinden yaralandı. Başından yaralanan Cihan Yurtbay, tedavi için gittiği hastanede gözaltına alınarak tutuklandı. Yakalanan Aygün A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cihan Yurtbay hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘yaralama’, Aygün A. hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıla kadar hapis cezasına azmettirme iddianameleri kabul edilerek dava açıldı.

KARAR Duruşması Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Cihan Yurtbay SEGBİS aracılığıyla katılırken, öldürülen Serkay Albayoğlu’nun eşi Halime Albayoğlu, kızı ve kuzeni Sait Albayoğlu ile tarafların avukatları hazır bulundu. salon. Cihan Yurtbay’ın kasten öldürme ve haksız tahrikle öldürmeye teşebbüs suçlarından cezalandırılmasını, Aygün A.’nın azmettirme suçundan beraatini talep etti. Öldürülen Serkan Albayoğlu’nun eşi Halime Albayoğlu, her iki sanığın da cezalandırılmasını istedi. Savunmayı yapan Cihan Yurtbay’ın avukatı, Ali Ö.’ye vurulduğunu belirterek son sözünün sorulması üzerine Yurtbay, “Tanımadığım 2 kişinin saldırısına uğradım. Ben kaçmaya çalışırken bile saldırmaya devam ettiler. Kimseyi kasten vuracak durumda değildim. Olanlardan pişmanım. Beraatime karar verilsin.” Cihan Yurtbay aracının hem içine hem de dışına ateş açtığı için heyet meşru müdafaa hükümlerini uygulamadı. Mahkeme sanıklara “haksız tahrikle kasten öldürme” suçundan 12,5 yıl ve “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Aygün A. ise tüm suçlamalardan beraat etti. ‘İNSAN HAYATI İNCELEMEDE BU KADAR HAFİF OLMAMALI’ Kararın ardından Serkay Albayoğlu’nun eşi Halime Albayoğlu, cezayı çok küçük bulduğunu belirterek, “Çok az bir ceza, insan hayatının ödülü bu kadar hafif olmamalıydı” dedi. Duygularım ifade edilmiyor. Bu kadar az ceza almasına kızıyorum. Bu cezayı kabul etmiyorum, müebbet hapis istiyorum. adalet istiyorum Adalet istiyorum.”

Serkan Albayoğlu’nun kuzeni Sait Albayoğlu, Yurtbay’ın Aygün A. ile cinayet planı için beldeye geldiğini öne sürerek, “Küfür ettikten sonra aralarında tartışma çıkan Cihan, Ali’ye silah çekiyor. 3-4 ateş ediyor. Ali’ye ateş ediyor. Kuzenim de önüne geçsin diye “Kuzenim ölünce oradan kaçıyorlar. Olayda cinayet olduğu için cezayı az buluyorum. Birini yaralıyor ve birini öldürüyor, cezası çok hafifti. Müebbet hapis cezasının indirimsiz olarak cezalandırılmasını istiyorum. İtiraz edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu