Teknoloji

Eski Mısırlılar 35.000 Yıl Önce Böyle Görünüyordu

Nil Nehri’nin kıyısında kurulan bugünkü Mısır topraklarını oluşturan topraklar, insanlık tarihimize ışık tutmaya devam ediyor. Ayrıca bu bölgede yapılan keşifler, insanın evrimi hakkındaipuçları ve kanıtlar sunar.

1980 yılında neredeyse tamamı keşfedilen bir insan iskeleti de bu keşiflerden biriydi. iskelet, yaklaşık 35.000 yıl önce Nil Nehri kıyısında yaşayan bir kişi. ye ait. Bilim adamları, bu iskelete dayanarak, kişinin nasıl bir yüze sahip olduğunu ortaya çıkarabildiler.

35.000 yıl önce yaşamış olan bu insan şuna benziyordu:

Bu manzara nasıl sağlandı?

Bilim adamlarının ele aldığı manşetin bazı yerlerinde eksiklikler vardı. Bu eksikliklerin kapatılması için tomografi ile elde edilen veriler kullanılarak eksik noktalar giderildi, kafatasının kaba görüntüsüElde edilen.

Gördüğümüz siyah beyaz görüntü, fotogrametri ile oluşturulan yüz yapısıdır. İkinci fotoğraf ise kişinin ten rengi ve sakalının belirlendiği bir çalışmanın eseridir.

kişi hakkında bilgi:

İskelet üzerinde yapılan incelemelerde şahsın 17-20 yaşlarında olduğu ve 161-165 santimetre boyunda olduğu belirlendi. Başlıca yapısı, günümüzün modern insanı olan homo sapiens’inkidir. ilk başta nasıl görünüyorduyapıyordu.

Kafatası bizimkine benzemekle birlikte arkaik olarak nitelendirilen bazı unsurlara da sahipti. Geniş hava yolu ve alveoler prognatizm bu unsurlardan bazıları olarak sıralanmıştır. senin iskeletin, Mısır topraklarında keşfedilen en eski iskeletmümkün olduğu söyleniyor.

kayapinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu