Haber

Hüseyin Eroğlu: “Sivasspor deplasmanından galibiyetle dönmek istiyoruz”

– Hüseyin Eroğlu: “Sivasspor deplasmanından galibiyetle dönmek istiyoruz”

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu:

“Merkez, kanat ve orta saha transferleri yapacağız”

“Türk futbolunda en çok tartışılan konu formasyondur”

“İlk 11’de 3 Türk bulamazsak düşündürücü”

SAMSUN – Samsunspor Teknik Müdürü Hüseyin Eroğlu, 11 yıllık aranın ardından Üstün Lig’de oynadıkları Sivasspor deplasmanından galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in yeni takımlarından Samsunspor’da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Suat Çakır, Veysel Bilen ve Soner Soykan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentte faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası basın kuruluşları temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, yeni sezon hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, yıllardır Süper Lig’de çalışmanın hayalini kurduğunu ifade ederek, “Yıllardır Süper Lig’de çalışma hayalim vardı. Doğru zamanlarda gerçekleşebilirdi ama ben istedim. Doğru projede ve kulüpte olmak.” Kulüpte yakaladım. Süper Lig’de yer aldığım için çok mutluyum. Özellikle ilk yıl başarı için maçları büyük bir destekle oynamak en büyük hedefimiz. Bizim için kolay olmayacak. Zorlu rakipler olacak. Belki kayıplar ve zaferler olur” dedi.

“Sivas’tan kazanarak dönmek istiyoruz”

Ligin ilk maçı olan Sivasspor’un gayretinden 3 puanla dönmek istediklerini söyleyen Hüseyin Eroğlu, “Sivasspor son 4 yılın 3’ünde Avrupa’da efor sarf etti. Yeni bir teknik direktörleri var ama ellerinde değil. yıllardır bu ligde oynuyorlar gelen giden oyuncuları var her maç sivasspor maçı güç de olacak herkes fincan maçına konsantre olmuş ama sivasspor maçı bizim için önce çok daha değerli başlangıçlar kolay değil.Oyun açısından her şey başta olmuyor.Mevcut çalışmalarla içeride ve dışarıda her maçı kazanmak için çıkıyoruz.Rakibin gücünü biliyoruz.Oyun anlamında da hazırlanmak istiyoruz. Belirli stratejiler ve taktiksel değişkenlik ile en iyi şekilde ilerleyin ve oradan kazanarak dönün” dedi.

“Merkez, kanat ve orta saha transferleri yapacağız”

Hareket bölgesine 2 yabancı transfer yapmak istediklerinin altını çizen Eroğlu, “Belirli transferler yaptık. Kalan dönemde forvet ve hamle bölgesine kaliteli oyuncular katarak yolumuza devam edeceğiz. Bu hafta 2 oyuncu katıldı. •Mevcut süreçte forvet, kanat ve orta saha bölgesine destek vermeyi planlıyoruz.Güçlü Başkan Samsunspor’u kurmak için çaba harcıyor.Ekonomik şartlar ve harcama limitleri çok önemli.İstediğiniz gibi oyuncu alamıyorsunuz.Transfer süreci 15 Eylül’e kadar devam ediyor. Maçlar ve sakatlıklar da eksik pozisyonlarla ilgili bilgileri gösterecek.Bu süreçte transfer çalışmaları devam edecek.”Yabancı taraf münasebetiyle 2 yabancı oyuncu hakkımız var. Bu yüzden yerli oyuncular almayı planlıyoruz. Ülkemizde yerli oyuncu almak kolay değil. Güzeller kendi kulüplerinde oynuyor. Bu süreçte yabancı oyuncuların ön bölgeye transferini düşünüyoruz. Transferde bariz bir adım attık” dedi.

“Türk futbolunda en çok tartışılan konu formasyondur”

Geçen yıl kazandığı beşli savunma sistemiyle devam edip etmeyeceğinin sorularını da yanıtlayan Eroğlu, “Ülkemizde futbol sahası dışında pek çok yerde sistem yok gibi. Maalesef en çok tartışılan da bu. Futbolda mesele formasyondur. Herkes yorum yapabilir. Geçen sene.” Göreve başladığımda herkesin tedirgin olduğu ve olmayacağını düşündüğü bir oluşuma dönüştük. Aslında geldiğimde 5-3-2 veya 3-1-4-2 oynayacağım demedim. Döneme 4-3-3 formasyonuyla başladım. -Savunmada farklı dizilişlerde üçlü bir diziliş olabileceği geçen yıl net bir şekilde görüldü. 12 Nisan’da bizi şampiyon yaptı. Ülkemizde herkes 4-2-3-1 dizilişini yorumluyor. Bu şekilde oynanırsa uygun olacağını söylüyor. Dünya, Avrupa Dünya Kupası’nda Almanya’da, İngiltere’de, Dünya Kupası’nda birçok formasyonda takımlarla oynuyoruz. 5 defans ve 4 defans oynayanlar var. Bu konuda çok ön yargılıyız. Bu süreçte 3 takım oynayacak şekilde şartlandırılmadık ama en uygun şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. . Güçlü oyunu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Şartlandırılmayacağız ve o sistemden geçmeyeceğiz” dedi.

“İlk 11’de 3 Türk bulamazsak düşündürücü”

Yabancı sınırlamasını da pahalılaştıran Hüseyin Eroğlu, şunları da söyledi:

“Yerli oyuncuların da oynamasından yanayım. İlk 11’de 3 yerli oynayamazsak ülke olarak 30 milyon genç nüfus var. 3 Türk bulamazsak düşündürücü. Kadromuzu yerli olarak da takviye ettik. Maçın gidişatındaki değişikliklerde zorlanabiliriz ama bunun üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Yurt içinde yaptığımız transferler de bu anlamda bizim için değerli ve önemliydi.”

Veysel Bilen: “Locaların yüzde 100’ü satıldı, kombine 7 bini geçti”

Samsunspor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üyesi Veysel Bilen, 52 kutunun tamamının satıldığına işaret ederek, “Samsunspor tarihinde bir ilk. Bugün itibariyle 52 kutumuzun tamamı satıldı. 3-4 alıcımız var. Hamdolsun o günleri gördük ama lojmanlar bitti” dedi. 10 bin kombinasyon hedefiyle döneme başladık. Kombinede 10 bin hedefine ulaşacağımızı düşünüyorum. İkinci hafta sahamızda oynanacak Fenerbahçe maçında bu sayıya ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu