Haber

MSB’de ilk defa devlet memurluğuna atanacaklar için yapılan sınavlarda düzenleme

Milli Savunma Bakanlığında birinci kez devlet memurluğuna atanacaklar için yapılan imtihanlarda şehit ve gazi yakınlarına verilen ek puanda düzenlemeye gidildi.

“Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlığın takım ve kuruluşunda yer alan kurumlarda birinci sefer devlet memuru atanacaklar için yapılacak imtihanlar ve süreçlerle ilgili yöntem ve asılların belirlendiği yönetmelikte imtihan iştiraki ile ilgili kısımda de düzenleme yapıldı.

Yönetmelikte şehit, gazi eş ve çocuklarının, anne, baba yahut eşinin bu durumunu gösterir evrak ile müracaatlarında, imtihan puanına, aldığı puanın yüzde 10 fazlası eklenerek hesaplama yapılmasına ait kararın kimler için uygulanacağına yer verildi.

Buna nazaran ek puan düzenlemesinden, Türk Silahlı Kuvvetlerinin erbaş ve erler dahil askeri çalışanı, Jandarma hizmetleri sınıfı ve Kıyı Güvenlik hizmetleri sınıfına mensup işçi ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Kıyı Güvenlik Komutanlığında vazifeli kontratlı subay, kontratlı astsubay, uzman erbaş, kontratlı erbaş ve er ile erbaş ve erleri, Emniyet Teşkilatından emniyet hizmetleri sınıfına mensup işçi ve Ulusal İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı çalışanından hayatını kaybedenlerin, harp, görev malullerinin, Terörle Uğraş Kanunu, 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Onur Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında aylık bağlananlar ile aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara nazaran harp yahut görev malulü sayılanların eş ve çocuklarının yararlanacağı belirtildi.

Dilekçe ile itiraz edilebilecek

Sınav sonuçlarına, Bakanlığın resmi internet sitesinde ilanından itibaren on iş günü içinde Ulusal Savunma Bakanlığı İşçi Genel Müdürlüğünde olacak biçimde dilekçeyle itiraz edilebilecek.

İtirazlar bu mühletin bitiminden itibaren en fazla on beş iş günü içinde incelenerek karara bağlanacak. Komite üyelerince yapılacak inceleme sonucu Genel Müdürlüğe bildirilecek. İtirazın sonucu da adaya yazılı olarak gönderilecek.

Gerçeğe ters beyanı kabahat duyurusu

Sınavı kazananların atanmaları ve adaylıklarına ait süreçler Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki kararlara nazaran yapılacak. İmtihanı kazananlar atama süreçlerinin yapılmasına ait yapılacak yazılı tebligatta belirtilen müddet içinde istenilen dokümanlarla bir arada başvuracak. Müracaatlar yazılı yahut şahsi olarak yapılabilecek.

Bildirilen müddet içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde müracaat etmeyenlerin atama süreçleri yapılmayacak. İmtihanı kazananlardan misyonunu devamlı yapmaya mani olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair tam teşekküllü bir devlet hastanesinden sıhhat raporu alması istenecek.

Atanacak şahısların güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması süreçleri, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ile Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik kararlarına nazaran yapılacak. İmtihanı kazananlardan müracaat dokümanlarında gerçeğe alışılmamış beyanda bulunduğu tespit edilenlerin imtihanları geçersiz sayılacak, haklarında cürüm duyurusunda bulunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu