Ekonomi

Arjantin’de kripto para vergileri kaldırılıyor

Arjantin, Kongreye sunulan çok yönlü yasa tasarısından kripto para birimlerine yönelik vergi düzenlemelerini çıkarmaya karar verdi.

Daha önce bu tasarı, vergi mükelleflerine kripto para birimleri de dahil olmak üzere daha önce beyan edilmemiş varlıklarını açıklama fırsatı vererek ilgili vergi ve fiyat yükümlülüklerini hafifletmişti.

“Vakıflar Kanunu ve Arjantinlilerin Özgürlüğünün Başlangıç ​​Noktaları” ‘ olarak adlandırılan bu yasa tasarısı, geniş kapsamlı reformların uygulanmasına yönelik bir girişimdi. Bu reformlardan biri Başkan Milei’ye Kongre süreçlerini atlayarak çeşitli alanlarda doğrudan düzenleme yapma yetkisi verdi.

İçişleri Bakanı Guillermo Francos Vergi düzenlemelerinin yasalaşmasının Kongre’de bu konuda fikir birliği sağlanamamasından kaynaklandığını belirtti. Francos, ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi ve bu konudaki düzenlemeleri hızlı bir şekilde hayata geçirmeyi hedeflediklerini, vergi konusunun ise daha az öncelikli olduğunu ve süreçleri yavaşlattığını belirtti.

Yürürlükten kaldırılan vergi düzenlemesi, Arjantin vatandaşlarının kripto para birimleri de dahil olmak üzere daha önce beyan edilmemiş varlıklarını beyan etmelerine olanak tanıdı. Bu varlıkların ilk 100.000 dolarlık kısmı %0 vergi oranına tabi olurken, geri kalan kısmı %15’e varan oranlarda vergilendirilecek.

Arjantin’de kripto para sahibi olmak tek başına bir vergi yükümlülüğü oluşturmaz. Ancak ünlü Arjantinli iktisatçı Marcos ZocaroBuna göre kripto paraların satışı ve bu işlemlerden elde edilen gelirler vergilendiriliyor.

Arjantin vergi idaresi AFIP, kripto para birimlerini finansal varlık olarak görüyor ve bu varlıklar, bulundukları yere bağlı olarak farklı vergi oranlarına tabi. Vergiye tabi tutar, her yılın 31 Aralık tarihinde belirlenen piyasa değeri esas alınarak hesaplanır.

Bu haber ilk olarak Coin Engineer internet sitesinde yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu